La IV Biennal d'Art de Corbera d'Ebre vol seguir la mateixa filosofia que ens va portar a l'Ajuntament i l'Associació del Poble Vell a fer la I Biennal l'any 2009, i és la de donar a conèixer el Poble Vell de Corbera d'Ebre a través de la Cultura. Alhora ser també un espai de reflexió i un instrument de difusió dels Drets Humans i ensenyar  a través de l'art les diferents tendències de la creació artística actual.
Poble Vell de Corbera d'Ebre
IV Biennal de Corbera d'Ebre

La IV Biennal d'Art Corbera d'Ebre - Drets Humans, ha escollit per aquesta ocasió els artícles 19 i 27 de la Declaració Universal dels Drets Humans de l'any 1948, que fan referència a la Llibertat d'Expressió i a la Cultura.L'antiga església de Sant Pere, al Poble Vell, acull de nou més de 120 obres realitzades per 40 artistes. D'aquests, nou pertanyen al col·lectiu Arraïls ( Matarranya ), que han estat convidats a participar en la biennal d'enguany. Diverses maneres d'entendre l'art queden plasmades en diferents tècniques i formats, configurant una mostra que vol, com a les anteriors edicions reflexionar des del món de l'art als problemes que pateix la nostra societat en tots els àmbits.

Malgrat la dificultat per trobar solucions, creiem que la Cultura és un dels pilars per aconseguir una societat més justa, i també que la Llibertat d'Expressió és imprescindible, un dels pocs mecanismes que tenim per intentar canviar el món. Com a l'anterior edició, els artistes han col·laborat en l'elaboració d'un mural de 480x360 cm format per 48 peces de 60x60 cm.

Aquesta biennal coincideix amb el 20è aniversari de l'Abecedari de la Llibertat, on un grup d'artistes van instal·lar en diferents espais del Poble vell les 28 lletres de l'abecedari. Dos anys més tard van ser escriptors i els poetes els qui van posar la paraula a les lletres. Com a cada biennal els organitzadors seguim pensant que malgrat els problemes en que ens trobem i els pocs recursos que tenim, cal seguir treballant per un món millor.

Exposicions:

L'eix principal d'aquesta IV Biennal es centrarà en dos articles de la Declaració Universal dels Drets Humans de l'any 1948.

Article 19
Tot individu té dret a la llibertat d'opinió i d'expressió; això comporta el dret a no ésser inquietat per causa de les opinions i el de cercar, rebre o difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense consideració de fronteres.

Article 27
1. Tota persona té dret a prendre part lliurament en la vida cultural de la comunitat, a fruir de les arts i a participar del progrés científic que en resultin.

2. Qualsevol persona té dret a la protecció dels interessos morals i materials derivats de les produccions científiques, literàries o artístiques de què sigui autor.

© 2008-2015 - Associació del Poble Vell de Corbera d'Ebre